Укр Рус Eng
Догляд
Головне меню
Догляд
Бренд
Головне меню
Бренд
Будь в курсі усіх новинок,
підпишись на розсилку:
Невірний e-mail:
Ми в соціальних мережах:
ТОВ «Юнілівер Україна»
Усі права захищено
Адреса: (Unilever Ukraine LLC) 04119,
Київ, ул. Дегтярівська, 27-Т.
Фото - Черный Жемчуг
Укр Рус Eng

Компоненти молодості і краси

Косметична рецептура — це складна сполука, що включає в себе велику кількість різноманітних хімічних речовин. До складу рецептури зазвичай входять не лише активні, але й додаткові, допоміжні речовини; їх усі можна класифікувати за кількома ознаками:

  • залежно від походження — органічні/неорганічні;
  • залежно від полярності — полярні/неполярні;
  • залежно від розчинності — водорозчинні/жиророзчинні;
  • залежно від кислотності — кислі/лужні;
  • залежно від стабільності — хімічно інертні (тобто стійкі) та нестабільні (тобто такі, що можуть вступати в реакції або з розпадатися на складники).

Сучасна косметична індустрія використовує надзвичайно широкий асортимент компонентів для косметичної рецептури. Ці компоненти можуть як взаємно посилювати один одного, так і вступати в конфронтацію; внаслідок цього розробка рецептури перетворюється на завдання, що вимагає серйозних досліджень, а кінцева формула наближається до справжнього витвору мистецтва.

Само собою, продукт, що з’являється у підсумку, має бути стабільним та безпечним. Проте цим коротким списком вимоги не обмежуються. Надзвичайно важливо, щоб протягом усього терміну придатності речовини, котрі входять до косметичної рецептури, зберегли свої якості, здатність активно впливати на стан шкіри, а також можливість доставки в потрібні її шари.

У косметичній продукції «Черный Жемчуг» використовуються різноманітні діючі інгредієнти.

 

Екстракт соєвих бобів

Це свого роду «коктейль» полісахаридів та білків, що вирізняється унікальним складом і в першу чергу діє на дерму шкіри. Активні компоненти, котрі містяться в соєвих бобах, позитивно впливають на дермопласти — ніби «підтягують» та «тонізують» їх.

Клітини стають більш міграційно активними (тобто рухливими), структура міжклітинного матриксу покращується. Також надзвичайно важливо, що таким чином посилюється синтез білка фібронектину, завдяки якому фібробласти правильно кріпляться до колагенового волокна.

Підсумком впливу екстракту стає омолодження дерми, а це безпосередньо впливає на процес розгладжування зморшок.

 

Екстракт білого солодкого люпину

Містить складний комплекс полісахаридів та пептидів, впливає в першу чергу на епідерміс. Характерна риса клітин епідермісу — надзвичайно інтенсивний процес синтезу, в результаті якого живі клітини проходять через складні метаморфози до перетворення в «ороговілі лусочки». Важливу роль в цьому процесі відграє білок філагрин — він відповідає за правильне укладання ланцюгів кератину в ході формування рогової лусочки.

У підсумку філагрин розпадається на залишкові амінокислоти, формуючи НФЗ (нормальний фактор зволоження шкіри, відповідальний за утримання води в роговому шарі). Також він бере участь у синтезі ліпідів, котрі, у свою чергу, «конструюють» ламелі епідермального бар’єру.

Таким чином, активні компоненти, що входять до складу екстракту люпину, сприятливо діють на процес дозрівання й структуру епідермісу, що забезпечує здоров’я шкіри.

 

Екстракт вербени

Його важлива характеристика — здатність впливати на шкіру на всіх рівнях: епідерміс, дерму, епідермально-дермальне примикання. Подібно до двох попередніх активних компонентів, екстракт вербени активізує синтез колагену І та ІІІ типів, а також глікозаміногліканів (найбільш помітний з них — гіалуронова кислота), котрі є важливими елементами дермального матриксу.

У результаті дії екстракту посилюється синтез інтегринів — особливих рецепторних білків, що розташовуються на поверхні фібробластів і є свого роду «руками» — через їхнє посередництво фібробласт досліджує навколишній матрикс та взаємодіє з ним.

На рівні епідермісу екстракт люпіну сприятливо діє на кератиноцити, завдяки чому вони дозрівають своєчасно та коректно. В основі цього механізму — підтримання синтезу білків (лорикрину й інволюкрину), необхідних для остаточного «запечатування» рогової лусочки в надійний білковий «конверт».

 

Карнозин

Молекула цього унікального дипептиду складається з двох амінокислот і є повним аналогом такої ж в організмі людини. Характеризується широким спектром дії, що включає антиоксидантні властивості та хелатуючий ефект.

У нормі шкіра містить досить високу концентрацію іонів міді та заліза. Під впливом стресових факторів ці іони вивільняються з білкових депо та стають причиною каскадоподібної появи окислювальних радикалів. Карнозин же має здатність зв’язувати вільні іони металів, блокуючи таким чином розповсюдження вільно-радикального руйнування.

Такий захист міжклітинного матриксу є надзвичайно важливим профілактичним заходом, що дозволяє попереджувати утворення міжколагенових зшивок. Ці зшивки зазвичай накопичуються з віком, викликаючи незворотнє потоншання шкіри.

 

Екстракт червоних водоростей

Морські організми пристосовані до життя в принципово інших умовах, ніж людина — зокрема, в умовах набагато меншої концентрації кисню. Анаеробність водного середовища змушує морські рослини синтезувати речовини, геть нетипові для рослин, що звикли до повітряної атмосфери.

Цим фактом пояснюється високий вміст у червоних водоростях ряду жирних кислот, мікроелементів, полісахаридів та пептидів, що сприятливо діють на структуру кератиноцитів, підвищують стійкість епідермального бар’єру, захищають і нормалізують матрикс дерми (в тому числі колагенові та еластинові волокна, глікопротеїни та протеоглікани).

Поділитися статтею